lørdag 27. juni 2015

Oslo City FC - Oldenborg IS 5-0

I strålende solskinn tok jeg turen rett fra Oslo Pride til Rommensletta for å se et oppgjør jeg faktisk så i fjor også. Den gangen endte det med 2-2 og ett poeng til hvert lag, dagens oppgjør skulle bli et ganske annet.

Det første som skjedde var noe veldig spesielt: Assistentdommeren tok bilde av reservebenken til bortelaget! Deretter kom de etterhvert så vanlige ring-peptalkene før avspark, og når disse var tilbakelagt ble avspark tatt, og det ble tidlig klart at det var hjemmelaget Oslo City som var dagens beste lag.

Selv om hjemmelaget var best, så var de lenge tilsynelatende ute av stand til å score. Gang på gang gjorde vingene godeprestasjoner som ble avsluttet med flotte innlegg, men nesten like ofte endte det hele med at de midt foran aldri fikk avsluttet, og endte med å spille ut på siden igjen.

Siden det var varmt ble det etter halvspilt førsteomgang tatt en kort vannpause før spillet fortsatte (For øvrig morsomt å se hvor bekymret assistentdommeren var for at noen skulle benytte anledningen i kaoset rundt vannflaskene til å gjennomføre et ureglementert snikbytte). Etter denne pausen kvikna begge lag til, men det tok fortsatt over ti minutter før hjemmelaget til slutt fikk hull på byllen. Et innlegg fra Oslo Citys høyrekant strøk forbi en spiss og ble dømt til corner, noe Oldenborg-spillerne var mildt sagt forundret over. Jeg er tilbøyelig til å være litt enig med dem.

Oslo City tok en kort corner, klarte å spille seg inn, ballen gikk himmelhøyt, og Oldenborgs keeper roper at han tar den. Når den kommer ned bokser han den i stedet for å ta den, men han feilberegner skruen ballen har, og den spinner bakover i en fin bue og rett i eget mål. 1-0, etter en periode hvor Oldenborg hadde vært mer med i spillet føltes kanskje urettferdig der og da, men omgangen sett under ett var det velfortjent. Like før pause hadde så OCFC et mønsterangrep som endte med et flott skudd fra ca 16 meter og rett i mål. 2-0 ble dermed pauseresultatet.

I andre omgang gjorde jeg et nødvendig grep og flyttet meg over til skyggesiden av banen, da jeg var i ferd med å bli litt i overkant rosa på toppen. Rommensletta hadde for øvrig vært et av Oslos aller fineste stadioner hadde man fått montert noen benker i gressbakken på ene sida, og flytta reservebenkene over til andre sida så de ikke skjerma for utsikten.

I andre omgang dominerte hjemmelaget kampen enda mer, og 3-0 kommer tidlig. Venstreback Lars Stormo slakter høylytt egen forsvarsfirers innsats etter målet. Ikke lenge etter kommer Oslo Citys nr 10, Amir Sharif, på et flott soloraid som nesten hadde fortjent å ende med et mål, men denne gangen gjør Oldenborg-keeperen ingen feil, og redder på en fremragende måte.

Et lite kvarter ut i omgangen kommer hjemmelaget to mot én på en kontring, og da blir det for tøft for keeperen, og denne gangen får Sharif målet sitt. 4-0. For øvrig morsomt å se spillere med oppbrettete shorts pga varmen. Hva med heller å gå tilbake til korte shorts som i «gamle dager»?

Totalt var det nok ca 50 stk som så hele eller deler av kampen. Oslo City dominerte som sagt hele kampen, ikke bare fordi de var gode, men også fordi det var noe veldig tafatt over Oldenborg. De første 40 minuttene av andre omgang tror jeg samtlige innlegg de prøvde å legge gikk rett til keeper, og når også frisparkene og cornerne ender opp som keepermat, da blir det ikke mål.

Mål ble det derimot andre veien, og bare sekunder før sluttfløyta går fastsetter en av Oslo Citys spillere sluttresultatet til 5-0, et resultat Oldenborg som sliter like over streken i 3. divisjon avdeling 2 nok fint kunne klart seg uten å ta med inn i fotballferien.