lørdag 30. mai 2015

FIFA – hva nå?

Så er det altså klart: Til tross for bedre og bedre dokumentasjon av menneskerettighetsbrudd i Qatar, til tross for at russiske styrker står i Ukraina, til tross for arrestasjoner av en lang rekke sentrale FIFA-tillitsvalgte og -funksjonærer, så ble Joseph «Sepp» Blatter gjenvalgt.

Blatter har hele tiden forsøkt å fremstå som et uskyldig offer, men vi har sett at flere sponsorer har raslet litt med sablene de siste dagene, så min teori om hva Blatter vil gjøre fremover nå er:

* FIFA starter en eller flere prosesser med uklart mandat som skal se på korrupsjonsanklagene.
* FIFA sender flere bekymrede meldinger til Qatar, uten at regimet der bryr seg.
* Blatter starter jakten på en etterfølger han stoler på at vil gjøre som han sier så lenge han er i live, og som vil videreføre hans linje med FIFA som en i stor grad enmannsstyrt organisasjon.
* Når han har funnet denne etterfølgeren og sikret støtte til hans kandidatur, vil han dersom sponsorene fortsatt rasler med sablene trekke seg fra ledervervet på betingelse av at sponsorene forplikter seg til videre samarbeid hvis han går.

Hva UEFA vil foreta seg tør jeg rett og slett ikke spå, men så lenge Platini sitter som president her og han har så sterke knytninger til Qatar som han har, så tror jeg ikke de vil legge full kraft bak kravene om å få flyttet 2022-VM derfra.

Som de sier i USA: Just my $0.02

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar