torsdag 23. august 2018

Rømskog + - Gjerdrum 4-2

Fikk anledning å stikke litt tidligere fra jobb enn jeg hadde venta, så for å slå rushet kasta jeg meg i bilen i retning østover for å komme meg til tjukkeste skauen i østlandets minst befolka kommune, hvor Rømskog + (pluss fordi de er et samarbeidslag med naboene fra Setskog) skulle møte Gjerdrum.

Innså i Rælingstunnelen og inn mot Fetsund at jeg ikke hadde slått rushet, men kom da omsider til Bjørkelangen hvor jeg la inn et middagspitstop før jeg svingte inn i skogen. En drøy halvtime før avspark var jeg så på plass på Rømskogbanen etter å ha passert et par lamaer og diverse andre obskure innslag. Etter å ha parkert og gått rundt klubbhuset fikk jeg her se et nydelig lite fotballanlegg, omkranset av industri på en side og skog på andre siden.

Tok plass på en benk ved langsida, og fikk etterhvert selskap av totalt 15-20 andre, de aller fleste hjemmesupportere godt oppe i årene. Herfra fikk vi se hjemmelaget ta ledelsen etter bare drøyt ett minutt, etter at robotgressklipperen hadde vært ute og gjort en siste finpuss like før avspark.

Gjerdrum jobbet seg etterhvert mer inn i kampen og kom til flere store sjanser, men fikk etter en halvtime en skikkelig kalddusj da noe som så ut til egentlig å være et innlegg suste gjennom feltet uten å treffe verken med- eller motspillere og ende opp i mål!

Drøyt fem minutter etter dette kom et massivt Rømskog-angrep som endte med en kontant avslutning fra 11-12 meter, og det sto 3-0.

For spenningen i kampen var det nok bra at det så, bare fem minutter etter dette igjen kom en redusering når Gjerdrums nr 10 tok et strålende soloraid og overlistet hjemmelagets keeper. 3-1 sto seg likevel ikke til pause.

Gjestenes unge keeper hadde flere ganger i omgangen hatt noen svake involveringer, og rett før hvilen hadde han nok en dårlig variant, som denne gangen ble straffet knallhardt. 4-1, pause, og jeg kunne gå for å teste de lokale vaflene mens spillerne tok turen i garderoben.

Vaflene var svært gode, og bare en konsistens som ikke var helt på samme nivå holdt dem fra å vippe Askim-vaflene ned fra tronen. Smaksmessig var de nok årsbeste, men altså ikke helt i toppen på helhetsvurderingen.

Et par minutter etter pause kom kampens kanskje mest dramatiske øyeblikk. Gjerdrum fikk frispark på noenogtjue meter, og Rømskog stilte slik man ofte gjør opp noen karer i mur. Frisparket ble tatt knallhardt i retning mål, men kom seg ikke forbi muren. Det traff derimot en av Rømskog-spillerne i ansiktet, og den uheldige gikk rett i bakken og ble liggende. Han kom seg heldigvis på bena igjen etterhvert, og etter en tur ut på sidelinja for litt vann ut- og innvortes var han igjen klar for innsats.

Andre omgang sto i stor grad i Gjerdrums tegn. Skauingene hadde en del dødballer på Gjerdrums banehalvdel, men verken cornere eller frispark kom seg forbi forsvarere og keeper i denne omgangen. Gjerdrum på sin side kom stadig med angrep som endte med relativt gode avslutninger, men enten gikk de like utenfor, eller så reddet en god Rømskog-keeper. På et tidspunkt var en av de gulkledde alene gjennom med keeper, men han måtte ha studert Bakengas tilsvarende sjanse i helga, for han endte iallfall med å avslutte på samme måten.

Etter 37-minutter markerte plutselig assistentdommer Amundsen for noe uregelmessig, og etter en samtale mellom hoveddommer og assistent ble det dømt straffespark. Dette ble effektivt omgjort til scoring, og med 4-2 var det en liten mulighet for at Gjerdrum kunne klare å få med seg poeng hjem.

Det ble tross flere gode sjanser på tampen ikke flere mål, og den lange veien hjem måtte dermed tas uten annen bagasje enn den gjestene hadde med seg til Rømskog.