lørdag 23. april 2016

Rilindja - Hasle/Løren 0-0

En i utgangspunktet solfylt lørdag ettermiddag ble plutselig skjemmet av litt snø, men jeg tok likevel turen til Haugerud (for første gang med sykkel på t-banen) for å se tredjedivisjonsoppgjøret mellom de to Oslo-lagene Rilindja og Hasle/Løren.

For mange er Hasle/Løren et kjent navn, men mest for ishockey, mens for de fleste er nok Rilindja (slik det inntil i dag var også for meg) et ukjent navn i norsk fotball. Laget spiller i år for første gang på så høyt nivå som tredje divisjon etter at de i 1990 startet på bånn i fotballpyramiden. Laget ble stiftet i 1987 av albanske innvandrere i Norge, og har fortsatt en stamme bestående av albanskættede spillere, men i dag finner man spillere av alle mulige etniske opphav i laget. Supporterne er også mangefasetterte, men også her finner man en hard kjerne av albanere.

Første omgang i kampen forløp relativt hendelsesløst, og 0-0 var et relativt fortjent resultat til pause. Pausen brukte jeg til å teste det som hadde lokket meg til å velge denne kampen foran de andre oppgjørene som gikk klokka 16: Den lokale bűrek-en. Dødsgod!

I andre omgang skrudde begge lagene opp trøkket litt, og da Rilindjas keeper måtte ut med skade fikk nok gjestene en liten fordel uten at de klarte å utnytte denne til det fulle, og etter masse tillegg i tid gikk det mot 0-0 da gjestene fikk frispark fra 25 meter. Frisparket gikk i muren, og så i mål, og Hasle/Lørens spillere jublet vilt!

Det viste seg likevel fort at de hadde jublet for tidlig, assistentdommeren vinket for offside, og etter en konsultasjon med hoveddommeren ble målet annullert til store protester fra gjestene. Dermed endte kampen med 0-0.

Noen fler bilder fra kampen på facebook.