søndag 24. april 2016

Nittedal - Eidsvold Turn 2 (1-2)

Tok turen over kommunegrensa søndag ettermiddag for å se oppgjøret mellom Nittedals beste menn og Eidsvolds nest beste, i fjerdedivisjon. Før kampen startet fikk jeg se slutten av G13 9er-oppgjøret mellom Nittedal 2 og Skedsmo 5, som hjemmelaget vant 6-4! Mange morsomme situasjoner før de store gutta slapp til.

Kampen startet med at hjemmelaget scoret etter bare et par minutter. Nøyaktig når scoringen kom vet jeg ikke, fordi de som styrte lystavla glemte å starte klokka før de skulle oppdatere at det var kommet ett mål ;) For øvrig imponerende innsats av supportergjengen til Nittedal, som jeg vil anslå hadde en snittalder på ca 10 år. Her snakker vi både megafon, skumfingre, blåsehorn og skjerf!

Resten av omgangen ble dessverre preget av mye svært dårlig dømming, og spesielt situasjonen da hjemmelagets spiss ble avblåst for offside på egen banehalvdel var hårreisende, og han ga da også assistentdommeren så mye (fortjent) kjeft at han pådro seg gult kort.

Ikke lenge etter utlignet gjestene fra grunnlovskommunen etter et frispark, og til tross for dommertrioens prestasjoner var det nok ikke ufortjent at lagene gikk til pause med 1-1 på tavla. Da det ble pause stakk også den ikke ukjente «Blakern» som hadde vært og sett på noen av motstanderlagene til sitt lag.

Da andre omgang etterhvert kom i gang (Begge lagene sto klare på banen flere minutter før dommerne endelig dukket opp) byttet gjestenes trener Frode Hartviksen (opprinnelig fra Fauske) inn seg selv i midtforsvaret. Imponerende av en mann som er født i 1967!

Utover omgangen virket det som om gjestene var de som både ville mest og hadde best ferdigheter, og dette er ofte en oppskrift på å vinne fotballkamper, og da halvtimen gjensto kom også mål nummer to, også dette etter et frispark.

Hjemmelaget fikk opp trøkket litt igjen da kampen gikk mot slutten, men virkelig farlig ble det aldri, og det var nok fortjent at alle tre poengene ble med nordover til Eidsvoll da kampen var over.

Flere bilder fra kampen finner du på facebook.