tirsdag 5. april 2016

Høybråten og Stovner - Frigg B 0-2

Siden det ikke er noen interessante lag igjen i årets UEFA Champions League tok jeg heller turen til et av mine nærmeste stadion for å se litt kvalitetsfotball.

Hjemmelaget Høybråten og Stovner tok i serieåpningen i 4. divisjon Oslo avd. 3 mot andrelaget til Frigg, i det som skulle vise seg å bli et relativt morsomt oppgjør sett med nøytrale øyne.

Alt etter fem minutter fikk de ca 80 fremmøtte se hjemmelaget få straffespark, men til de flestes fortvilelse reddet Frigg-keeperen dette.

Etter dette gikk lufta litt ut av hjemmelaget, og hjemmelagets keeper måtte gi eget forsvar en real skyllebøtte etter at en av Frigg-angrepsspillerne driblet seg fri fra tre mann og fikk avsluttet like utenfor målet. Like etter dette kom så 0-1-målet etter det som kanskje var en liten keepertabbe på dødball.

Det virket som om hjemmelaget hadde en klar strategi på å sette lynkjapt i gang på offensive dødballer, kanskje spesielt innkast, men de klarte aldri å utnytte dette til sin fordel, og det sto fortsatt 0-1 til pause.

I andre omgang var det fortsatt gjestene som var best, og noen minutter inn i omgangen fikk vi høre en av spillerne på hjemmelaget gi en lagkamerat et grunnkurs i å være ving: «Når ballen er der må du gå inn, og når ballen er her må du gå ut».

Etter halvspilt omgang doblet gjestene ledelsen, og etter dette ble det aldri noe spenning i kampen igjen, og høydepunktet kom fra tribunen, da en av de frammøtte ropte til en av Frigg-forsvarerne at han skulle få ei trøye etter kampen dersom han bare sluttet å slite i angripernes trøyer. Tommel opp fra forsvareren det gjaldt, og mye latter blant publikum!

Morsom kamp, og nytt stadion i Groundhopper-appen!