mandag 15. juni 2015

Rælingen - Strømmen B 2-6

Fint vær, mandagskveld og ikkeno på agendaen. Det betyr veldig ofte andrelagskamp et eller annet sted. I kveld var det Marikollen i Rælingen som fikk meg og et andrelag på besøk, og til 75 kroner fikk jeg både en is og inngang til kampen!

Alt etter 13 minutter tok hjemmelaget, noe mot spillets gang ledelsen, og denne ledelsen kunne de fort ha økt både en og to ganger før det ble pause. Vil spesielt nevne en situasjon like før dommeren blåste av omgangen hvor en av spillerne på Rælingen får kanontreff på litt over 30 meter, men skuddet går ca 1 cm for høyt, treffer tverrliggeren og spretter ned rett foran mål hvor Strømmen-forsvaret får klarert.

Pausen starta med at Rælingen-kaptein Adrian A. Tjernsli løper bort til tribuna og gir kjæresten et kyss og bestemora en klem før han jogger mot garderoben. Garderoben var for øvrig så langt unna banen at Strømmens trenerteam valgte å holde spillerne på banen og ta pausepraten ved midtsirkelen i stedet for å kaste bort tid på å flytte seg til og fra garderobeanlegget. Ellers kan det nevnes at til tross for glissent oppmøte på tribunene ble det også her kø i «bua» i pausen.

I andre omgang virka det som om Rælingen hadde brent av litt for mye krutt i første omgang, mens Strømmens rekrutter helt klart hadde bestemt seg for at de ikke skulle reise hjem uten poeng. Alt etter fire minutter kom utligningen, og plutselig slår ketsjupeffekten til også på Marikollen.

1-2 kommer etter 52 minutter, og 1-3 bare minuttet etter. Det blir så et lite opphold i spillet pga en hodeskade på en Strømmen-spiller som ender med at han følges til garderoben med en ispose i bakhodet. 1-4 og 1-5 kommer så etter raske overganger, før Rælingen reduserer på det som vel må sies å være en aldri så liten keepertabbe fra Strømmen Bs lite involverte keeper.

På overtid inntreffer en merkelig situasjon da assistentdommer vinker for offside, dommer viser fordelstegn, og Strømmen scorer. Sluttresultatet blir dermed 2-6, noe som nok alt i alt var et ganske rettferdig resultat for denne kampen.

Enda det i første omgang var bare ett mål var dette den klart mest spennende omgangen, siden det i andre omgang ble så stor Strømmen-dominans. Jevnt over syns jeg kanskje Rælingens største problemer i denne kampen var to ting: a) De kommuniserte for lite. Det var flere situasjoner hvor fire mann løp etter samme ball, med det resultat at ingen av dem fikk tak i den. b) De ville gjøre ting for vanskelig. Det var flere situasjoner hvor spillerne hadde relativt enkle alternativer, men gikk for altfor vanskelige løsninger.
Dette videoklippet viser hvordan det altfor ofte endte når Rælingen prøvde å bygge opp et angrep:

Kan ellers nevne at Marikollen kanskje har mindre vind enn Grorud, men til gjengjeld går sola tidligere ned der, og da ble det minst like kaldt. Var også moro å se at en blåmeis hadde flyttet inn i sikringsboksen for flomlysene, og at den var fotballinteressert nok til å skjønne at det bare var trygt å fly over banen når ballen var ute av spill.