tirsdag 3. mars 2020

Gjerdrum - Blaker 2-4

Etter over en uke uten fotball ble en trombonefri mandag utnyttet til det fulle, med en liten svipptur oppover Romerike til Ask, hvor Gjerdrum var vertskap for treningskamp mot Blaker. På veien møtte jeg en horribel regnbyge, men da jeg parkerte utenfor stadion var det heldigvis opphold. Ankom stadion litt før åtte, og var veldig spent på om jeg måtte vente til 2015 for avspark (Slik bortelaget hadde annonsert) eller om det var 2000 (Som hjemmelaget hadde varslet).

Til min store glede kom spillerne raskt tilbake etter en tur i garderoben, så ganske presis åtte ble kampen blåst i gang. Etter en ganske jevn åpning produserte Blaker etter drøyt seks minutter et langt angrep som de gulkledde aldri klarte å få stoppet, og til slutt endte ballen i mål til 0-1.

Regnet tok seg etter hvert opp igjen, og det gjorde også Gjerdrums spill, og det føltes veldig riktig da 1-1 kom etter tretten og et halvt minutt.

Videre utover i omgangen bølget spillet fram og tilbake, men flere scoringer ble det ikke. Heldigvis hadde jeg fått selskap, så praten om fotball, virus og andre morsomme greier gikk livlig med Steinar og Kristian mens vi i øyekroken så at Gjerdrum kanskje hadde et lite overtak ute på banen fram mot halvspilt kamp.

Etter en kort pause hvor vi ikke bare fikk regn, men også litt hagl kom spillerne tilbake på banen omtrent samtidig som nedbøren gikk over til sludd.

I pausen måtte «Blaker'n» ha sagt de rette tingene, for Blaker var langt mer vitale etter hvilen, og det tok ikke mange minutter før de igjen tok ledelsen. Gjerdrum fikk like etter ballen i mål etter et hjørnespark, men dette var en rimelig klar offside som ble annullert.

Nok en gang varte ikke ledelsen veldig lenge, og denne gangen var det en scoring fra en svært høy hylle Gjerdrum tok fram fra skapet. Ballen ble stanget i mål, og det sto 2-2 med rundt en time spilt (Pga det trivelige selskapet glemte jeg å starte klokka etter pause).

Blaker lot seg dog ikke vippe av pinnen av dette, og kunne juble for ny ledelse noen minutter senere, og med ti-femten minutter igjen av kampen kom også 2-4-scoringen.

Dommer blåste av kampen, og de rødkledde kunne juble for en fortjent treningskampseier.