søndag 1. desember 2019

Lillestrøm - Sarpsborg 08 0-0

1. søndag i advent, og tid for Universitetets adventskonsert i aulaen. Det var dermed umulig å reise til Tromsø for å heie på TIL i siste serierunde, og jeg satte derfor etter kursen mot Åråsen for å bivåne oppgjøret mellom LSK og de blå fra Sarpsborg med et håp om å klare å holde tankene på noe annet enn TIL-kampen.

Etter litt tog, buss og spasering kom jeg fram til stadion, og fant meg en plass i nøytral sone, omgitt av store mengder unggutter i diverse klubbeffekter fra andre romeriksklubber enn dagens hjemmelag. Etter en førsteomgang hvor begge lags supportere var banens desidert beste, og det hele ble innledet med en hyllest av Frode Kippe som har spilt for klubben nesten helt siden sist de rykket ned, ble det endelig pause, og til rapporter om brøyte-pause i Tromsø gikk jeg for å vaske hendene så jeg igjen fikk varmen i fingrene.

På plass på tribuna igjen kom det beskjed om at pga forsinkelsen i Tromsø ville avspark for andre omgang bli utsatt til omlag 1910, noe som holdt stikk. Jeg merket meg at flesteparten av de med diverse klubbjakker etter å ha blitt hedret for kretsmesterskap i pausen forsvant, noe som nok var ganske forståelig kulden tatt i betraktning.

Utover i andre omgang tikket resultatene inn som gjorde at ingen av lagene på banen var på direkte nedrykksplass med uavgjort, men samtidig var hjemmelaget bare en Tromsø-scoring unna å gå fra kvalik til nedrykk.

For å prøve å skape litt forsinkelse som ville gi lagene mulighet til å ri inn et uavgjort-resultat som gagnet dem begge fyrte gjestene opp noen bluss etter 70 minutters spill, og et par av dem ble attpåtil kastet inn på den frosne gressmatta, noe som provoserte hjemmesupporterne en hel del.

Stoppet i spillet ble nok ikke så langt som bortesupporterne hadde håpet, og banen var snart klar for spill igjen. Fortsatt kom det ikke flere scoringer verken på Åråsen eller på Alfheim  (Hvor det sto 1-1), og i det dommer Moen blåste av kunne de tilreisende supporterne feire fornyet eliteseriekontrakt med sine spillere, mens jeg og hjemmesupporterne måtte drøye noen minutter til. Jeg sto nå og bet meg i leppa, i forvissing om at et TIL-mål ville sende LSK ned, så dersom det skjedde måtte jeg beherske meg og ikke juble som en gal.

Overtiden i Tromsø var til slutt over, og det kom ikke flere scoringer der. Jeg slapp å bite i meg noe jubel, og det var dermed klart at TIL må ned i OBOS-ligaen i sin hundreårsjubileumssesong, mens hjemmesupporterne kunne konstatere at de må spille kvalik mot Start før de vet sin skjebne. Mørk til sinns deaktiverte jeg twitterkontoen min og skiftet til helsvart profilbilde på facebook, før jeg tuslet tilbake mot toget, og på veien fikk noen trøstende ord fra P&P-Morten, Stefan, Tubalars og et par andre LSK-ere utenfor Martins.

Kom etter hvert hjem, og spiste kald pizza mens jeg prøvde å fordøye hvem neste års motstandere for TIL blir. Takk for denne gang, Eliteserien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar