søndag 29. april 2018

Sparta - Idd 0-2

I finværet hadde jeg tatt en lørdagstur til Sarpsborg for å se oppgjøret mellom den gamle arbeiderklubben Sparta Sarpsborg og haldenserne fra Idd Sportsklubb.

Det gikk ikke lang tid fra avspark til kampens mest dramatiske hendelse, da Idds nummer ni, Sondre Rørmyr etter knapt fire minutter av kampen fikk en smell i tinningen som forårsaket et blodbad av de sjeldne. Utenom alt blodet var han heldigvis i fin form, men han måtte etter litt midlertidig plastring i garderoben en tur på legevakta. (Han rakk tilbake derfra før kampen var slutt)

Ikke lenge etter sørget en klarering fra Sparta-forsvaret for å få den mest høylytte av de tilreisende supporterne til å holde munn for en stakket stund, da ballen skar ut til venstre og traff henne i hodet så brillene spratt av og det ene glasset ramlet ut!

Resten av første omgang ble både fartsfylt og jevnspilt, men svært sjansefattig. Da det ble pause fikk jeg testa de lokale vaflene, som ble solgt til en svært hyggelig pris, men manglet et eller annet (sannsynligvis litt mer smør i røra) for å nå helt til topps på smaksskalaen.

Etter pause hadde tydeligvis Idd-spillerne bestemt seg for å vinne kampen, og etter ti minutter fikk de et straffespark som ble møtt av få protester. Dette ble sikkert ekspedert i mål av spilleren med det for Stålsupporteren Marius svært velklingende navnet Christoffer Ståhl.

Etter dette kom Sparta mer og mer inn i kampen til de gjestende supporternes store fortvilelse. (Fortvilelsen ble ikke noe mindre da jeg minte dem på at langt bedre lag enn Idd hadde gått på en smell ved å forsøke å ri inn en 1-0-ledelse over for lang tid).

Etter lenger og lenger tid uten uttelling begynte dog frustrasjonen å spre seg blant hjemmelagets spillere, og plutselig gjorde nevnte Ståhl en svært bra soloprestasjon langs venstre ving, skar inn mot midten og avsluttet selv. 0-2!

Etter ganske mye overtid blåste dommeren til slutt av uten at det hadde blitt flere mål, og jeg kunne sette kursen nordover for dagens andre kamp.