onsdag 15. juni 2016

Skeid - Tromsø 2 (4-1)

EM-pause i Tippeligaen, så da får reservelaget til Tromsø litt velfortjent oppmerksomhet.

Lot EM være EM og tok banen til Storo og tusla opp til Nordre Åsen for å se Skeid ta imot «Gutan»s nest beste menn en søndag ettermiddag.

Skeid, som er et av lagene i andredivisjon som faktisk har litt supporteraktivitet å snakke om hadde selvsagt supportersjappe rett innafor porten, og som «tilreisende» (Hadde jo tatt banen i 20 minutter) bortesupporter fikk jeg faktisk et gratis eksemplar av fanzinen «Okseblod». Morsomt blad, og jeg støtter fullt og helt kampanjen de hadde på baksida for å få butikker i «Skeidland» til å ikke selge VIF-brød.

Selve kampen er det vel ikke stort å fortelle om. Ettersom Tippeliga-spillerne til Tromsø hadde ferie var det et rent juniorlag som entret kunstgresset ikledd sine blå bortetrøyer, og det var aldri noe spørsmål om hvor seieren skulle gå, bare hvor stor den skulle bli.

Til pause sto det 2-0 etter scoringer av Skeids gode spiller David Tavakoli, den første på straffe etter at TILs keeper meide ned en angripende spiller og heldigvis bare fikk gult kort.

I andre omgang meldte TIL seg mer på, men Skeid fikk gå opp i 3-0 før Jakob Lillestjerna innså at når ikke de store stjernene var der, så var det han som måtte skinne. Like etter scoret dog Skeid igjen, og sluttresultatet ble også 4-1. Slo av en liten prat med trener Sigurd Rushfeldt etter kampen, og han sa han gledet seg til å kunne bruke også a-lagsspillere igjen.

På vei ut fra stadionmøtte jeg hjemmelagets mest hårete supporter, og bare måtte forevige ham (eller henne?) i full mundur!