fredag 1. juli 2016

Lyn - Manglerud/Star 3-1

En av fotballtwitters grand old men, Tore Schjølberg hadde tatt turen til hovedstaden, og da han spurte om jeg ville bli med til Bislett og se Lyn-Manglerud/Star var jeg ikke veldig tungbedt.

Vi fant hverandre rimelig enkelt på en ikke akkurat fullsatt tribune, men da kampen starta var det faktisk kommet litt folk (173 iflg fotball.no, jeg antar dette betyr at det i realiteten var over 200 personer på tribuna). Blant disse var det fem(!) bortesupportere som skal ha mye skryt for det trøkket de klarte å holde oppe gjennom kampen!Da kampen starta forventa jeg en kamp tydelig prega av topp mot bunn i divisjonen, og på sett og vis fikk jeg det, uten at det medførte den uttellinga man kanskje kunne vente. Første omgang ble veldig preget av at M/S var FORFERDELIG upresise. Innkast, frispark, utspill, pasningsforsøk, alt virka som det ble snappa opp av en motspiller umiddelbart. Lyn klarte likevel ikke å imponere på den måten jeg kanskje hadde venta (Ikke minst med første del av cupkampen mot Tromsø i minne), men likevel var det langtfra ufortjent da hjemmelaget tok ledelsen etter en liten halvtime.Like etterpå merka vi at en annen fotballtwitrer, svenske og Lyn-supporter Robert Gustafsson, satt på motsatt tribune, så da hjalp min gode venn Nikon meg å lokalisere ham for å lokke ham over :)

Da lagene kom på banen i andre omgang virka det som om Manglerud/Stars trener hadde sagt de riktige tingene i pausen, og gjestene kom umiddelbart til et par halvsjanser, mens hjemmelaget virka som om de hadde latt seg inspirere av gjestenes mangel på presisjon i første omgang og hadde tilsynelatende blitt langt dårligere.

Likevel var det hjemmelaget som først kom til scoring også i denne omgangen, med en svært god kontring etter omlag tjue minutter. Umiddelbart etterpå kom så kampens store prestasjon, da Franklin Opuama reduserte fra omlag førti meters hold!


Resten av kampen ble ganske jevnspilt, men muligens et lite ekstra nivå på Lyns spillere, og da M/S-spillerne ikke klarte å score flere mål var det nok ganske fortjent at Lyn fikk ett til og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Nydelig etter kampen å se Lyn-spillerne feire med fansen (som tok spesielt varmt imot Bjørn L. Hansen, som hadde vært kreftsyk), og også å se Manglerud-spillerne ta turen bort til sine syngende supportere og takke for støtten.Flere bilder fra kampen finner du på facebook.

1 kommentar:

  1. Hvil i fred, Bjørn…
    http://www.nordlys.no/dodsfall/kreft/fotball/han-ga-kreften-et-ansikt-na-har-bjorn-27-gatt-bort/s/5-34-507859

    SvarSlett