lørdag 14. april 2018

Ready - Drøbak/Frogn 0-1

Årets første nye stadion for meg ble den tradisjonsrike banen med verdens merkeligste navn, Gressbanen kunstgress, hvor hjemmelaget Ready skulle ta imot Drøbak/Frogn til serieåpning i tredjedivisjon.

Møtte opp en time før kampstart, og kunne sitte og sole meg i et fantastisk vårvær, og fikk også med meg en morsom episode under gjestenes oppvarming. Ei av de andre som satt på tribuna hadde tydeligvis vakt en av Drøbak-spillernes oppmerksomhet, for plutselig ropte han tydelig henvendt til henne «Are you here to watch me?» Litt brydd svarte jenta «No», men dette trodde spilleren som våryr tydeligvis hadde fått litt i overkant med selvtillit ikke på, så det neste som skjedde var at han snudde seg mot en av lagets trenere, pekte opp mot jenta, og sa høyt og tydelig «She's my wife!». Mye humring på tribuna, og det så ikke ut som om jenta ble så innmari ille berørt, bare litt.

Da kampen kom i gang var det gjestene som startet best. Likevel ble ikke hjemmelaget overkjørt, og etter hvert kom de også mer med i kampen enn de først hadde vært. Tross flere gode forsøk kom det ingen mål i første omgang, og en kort oppsummering av omgangen var nok at de rødkledde fra Oslofjordens trangeste del hadde vært best, men at vestkantguttene fra foten av Holmenkollåsen hadde hatt de største målsjansene.

I pausen avla jeg nok en rapport til Schau og Aune hos NRK, og etter dette fortsatte Drøbak/Frogn å ha initiativet i kampen. Da de etter 66 minutter tok ledelsen var det nok fortjent, og det passet svært fint å kjøpe en vaffel da det ble båret et stort brett rundt på tribunen.

Samtidig som vaffelen ble inntatt fikk drøbakianerne (ja, det er visstnok ett av de to demonymene for en person fra Drøbak) nok en ball bak hjemmelagets keeper, men dette ble avvinket for offside. Resten av kampen var det flere halvbra scoringssjanser begge veier, men da drøbakingene (det andre demonymet) nok en gang lirket ballen i mål på overtid ble det igjen avvinket for offside, til store protester. At det ikke ble flere mål til de røde gjorde til slutt ikke noe, da kampen ebbet ut med 0-1 på tavla og alle tre poengene ble med Teitur Thordarson og de andre i minibussen tilbake til Julenissens hjemsted.