lørdag 15. desember 2018

L'Entente SSG - Le Mans FC 0-0

Lot meg for noen uker siden rive litt med, og booket meg en groundhoppinghelg i Paris like før jul. Etter en relativt begivenhetsløs reise ankom jeg CDG bare noen få minutter forsinket, fant ut hvordan jeg skulle komme meg til hotellet, og inntok togstasjonen. Togene var selvsagt noe forsinket, og da jeg gikk av fant jeg ingen taxier, så da jeg endelig var ferdig med å installere meg på det relativt enkle hotellrommet var det bare knappe ti minutter til avspark.

Jeg fikk resepsjonisten til å bestille meg en taxi, gikk ut for å vente, og fant ut at jeg skulle trippelsjekke at ikke kampen var utsatt eller noe. Det viste seg å være et sjakktrekk! Kampen jeg lenge hadde planlagt å se var utsatt, men takket være Groundhopper-appen og litt lynkjapp facebook-bruk fant jeg ut at det var en annen kamp også innen rekkevidde, og denne var ikke utsatt. Klarte å forklare taxisjåføren hvor jeg skulle, og kom fram til Stade Michel Hidalgo, oppkalt etter den legendariske landslagstreneren som ledet Frankrike til EM-gull i 1984, et drøyt kvarter ut i første omgang. Med innsjekk i appen hadde jeg nå sett fotball i ti land!

Da jeg kom inn på stadion ble jeg først møtt av deilig frityrlukt, før jeg entret tribunen og fikk se en gjeng på omlag 10 syngende supportere som i tillegg til å synge og rope hadde to trommer de mishandlet på forferdelig vis!

Også bortelaget, som kjempet i toppen av tabellen, hadde med seg en del supportere, og når det en sjelden gang ble stille hos hjemmesupporterne syntes jeg jeg hørte noe lyd fra andre sida av banen også.

I pausen måtte jeg teste hva det var som lukta frityr, og det var selvsagt pommes frites som ble laget. Jeg klarte på mystisk vis å få kjøpt et beger (Tror dealen egentlig var at man skulle kjøpe en frites-bong et annet sted på stadion, og så bytte dette mot et beger med frites i bua etterpå). Nydelig godt, spesielt med masse deilig majones på!

Selve det som skjedde på banen var det ikke stort å fortelle om. Det sto 0-0
da jeg kom, og det gjorde det også da jeg gikk. Gjestene fra ræserbilbyen hadde nok de største sjansene, blant annet da keeper først gjorde en skikkelig tv-redning, og den påfølgende corneren ble headet i stanga!

Også hjemmelaget hadde noen sjanser, men det endte som sagt målløst, noe jeg mistenker at de blåkledde fra nordvest-Paris var mer fornøyde med enn hva de tilreisende var.

Returen til hotellet i Aubervilliers-bydelen gikk helt fint, og da jeg var like rundt hjørnet fra resepsjonen fant jeg en pizzeria hvor jeg stakk innom for å plukke opp en liten pizza. Det skal jeg ikke gjøre i morgen. Makan til trasig pizza er det lenge siden jeg har sett!

Litt flere bilder kan du se på facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar