søndag 4. oktober 2020

Jardar - Haslum G19 4-3

Etter å ha fått med meg at Manchester United ble nedsablet av Tottenham, mens Juventus forberedte seg på en kamp hvor motstanderne fra Napoli ikke kom til å møte opp tok jeg turen vestover til Bærums grensestrøk mot Asker, hvor Jardars juniorer skulle møte G19-laget til Haslum. På veien var det et avsindig regn, og jeg begynte seriøst å lure på hva som feilet meg som faktisk dro ut for å se fotball i dette været!

Regnet hadde virkelig satt sitt på preg på banen på Bjørnegård, hvor det regelrett fløt med vann i store områder av matta. Det var faktisk så ille at kampverten måtte ta en prat med dommeren for å høre om man virkelig skulle spille, før han ved hjelp av et mål og en bøtte prøvde å fjerne litt av vannet fra de områdene hvor det hadde samlet seg mest.

Tross regnet var det kommet et tosifret antall tilskuere da kampen startet. Det vi som var der fikk se var at hjemmelaget kom best i gang, og alt før fire minutter var spilt tok de ledelsen.

Gjestene fikk sin første store sjanse etter en situasjon hvor keeper trodde han hadde kontroll, men holdt på å fomle ballen i mål, og etter hvert jevnet spillet seg noe ut etter hjemmelagets gode start. Etter 24 minutters spill havnet så ballen i motsatt nett, og det sto 1-1.

Det var nå Haslums keeper som sto for tur i å nesten fomle ballen i eget mål, men han ble reddet fra ydmykelsen av en lagkamerat som klarte å slenge ut foten og redde på strek. 1-1 i mål, og 1-1 i nesten-keeperfomlemål.

1-1 sto seg dog ikke lenge. I det 30. minutt hadde Haslum snudd kampen, og tok ledelsen 1-2. Dette holdt nesten til pause, men to-tre minutter før dommeren satte en stopp for første omgang kom det en ny utligning, og lagene kunne dermed samles og legge en slagplan for andre omgang med 2-2 på blokka.

Etter en kort pause (Typisk nok regna det enda mer i pausen enn det hadde gjort til nå i kampen) var det på nytt hjemmelaget som kom best i gang fra avspark. Dette skulle etter hvert vise seg å gi uttelling i målprotokollen, og selv om begge lag etter hvilen tok mer hensyn til de mildt sagt utfordrende baneforholdene var det Jardar som tok ledelsen 3-2 like etter at timen var spilt. Når så også 4-2 kom under ti minutter senere var det vanskelig å si at dette på noe vis var en ufortjent ledelse.

Haslum satte inn en liten sluttspurt, men klarte ikke å oppnå annet enn å få et stolpeskudd mot seg, før de drøyt to minutter på overtid fikk satt inn en redusering. Med 4-3 var det en noe optimistisk trener som ropte «Kom igjen gutter, vi rekker ett til», bare sekunder før dommeren blåste av kampen.

Jeg satte via Føyka stadion (for å plukke opp Steinar Pedersen) kursen tilbake til hovedstaden, og konkluderte med at fotball er moro også når det regner, samtidig som jeg oppdaget at det å tape 6-1 mot Tottenham kanskje ikke er så ille sammenlignet med å tape 7-2 mot Aston Villa…

Flere bilder fra kampen kan du se på flickr.