søndag 9. september 2018

Steinberg - Hallingdal 2-1

Endelig lørdag, og tid for en ny groundhoppingsutflukt. Denne gangen gikk turen til Steinberg mellom Mjøndalen og Hokksund, hvor bygdas lag skulle ta imot Hallingdal FK til fjerdedivisjonsoppgjør.

Inneklemt mellom bygningene i et industriområde fant jeg en flott liten grønn oase, og tok plass på den sida hvor jeg hadde sola i ryggen når den tittet fram mellom skyene.

Herfra fikk jeg og de 10-20 øvrige fremmøtte se en førsteomgang hvor spillet bølget mye fram og tilbake, men uten at noen av lagene kom til de virkelig store sjansene. Omgangens kanskje største sjanse var det gjestene som sto for, men den ble avverget av en god prestasjon av keeper Chapman.

Etter hvilen var det igjen hallingdølene som kom best i gang, da det tok bare såvidt over ett minutt før de utnyttet at en del av Steinberg-spillerne virket å mentalt fortsatt være i garderoben. Mot et delvis sovende forsvar fikk de en grei jobb med å gjøre 0-1.

Etter 57 minutters spill, hvor begge lag hadde hatt flere sjanser etter pause enn de hadde i hele første omgang var det så hjemmelagets tur. Kaptein Rakkestad, til vanlig midtstopper, men for anledningen spiss, fikk ballen litt utenfor sekstenmeteren og gjorde ingen feil når han hamret den i mål utenfor rekkevidde for gjestenes keeper.

Bare et par minutter etterpå inntraff så en situasjon hvor alle unntatt dommeren forventet at hjemmelaget skulle få straffe. Hallingdalskeeperen gjorde en miss, så en av de rødkledde kom alene mot mål fra veldig spiss vinkel. Plutselig stoppet han opp, og det var helt uforståelig at han skulle ha gjort det av noen annen grunn enn at han ble holdt igjen, men dommer bare slo ut med armene at ingenting skjedde. Ganske uforståelig!

Kampen var likevel ikke ferdigscoret. Fem minutter før full tid fikk publikum, som nå stort sett samtlige var flyktet under tak på klubbhuset på grunn av en solid regnbyge se en syylfrekk kombinasjon hos vertskapet. Igjen var lagkapteinen sentral, og da han hadde med seg en lagkamerat fram i angrep overrasket han alle med en herlig flikk bakover til han som var bedre plassert, og kampen var snudd til 2-1!

De siste minuttene av kampen presset gjestene voldsomt på for utligning, men uten å lykkes, og mens hjemmelaget kunne juble for å «ha gitt bøndene juling» (sitat fra en spiller på vei til garderoben) måtte gjestene belage seg på en poengløs tur hjem til dalen sin.