søndag 30. september 2018

Åkrene - Fjellhamar 2 (1-3)

Etter en grå lørdag var det en lettelse å stå opp til en strålende høstsøndag nesten uten en sky på himmelen. Med nyladete kamerabatterier tok jeg turen forbi Lillestrøm til Åkrene, hvor jeg talløse ganger har sett banen like ved hovedveien østover mot Fetsund.

Kom fram noen minutter før avspark og rakk såvidt å hilse på dommer Amundsen før han måtte sette i gang kampen. Jeg fant meg en plass i skyggen på en av benkene ved siden av den pittoreske hovedtribunen, men fant raskt ut at når sola flyttet litt på seg måtte nok jeg også gjøre det skulle det bli noe særlig bilder i dag.

Jeg befant meg likevel på denne benken da kampens første mål kom, for det tok bare halvanna minutt før ballen satt i nota bak hjemmelagets keeper. Virkelig ikke noen ideell start for de rødkledde!

Foruten en enorm flokk gjess som lettet like ved stadion var vi seks stykker i publikum som så dette målet, men like etterpå kom det to til, så mesteparten av kampen var publikumsantallet 8. Resten av omgangen dominerte de hvitkledde fra Lørenskog stort, men flere scoringer fikk vi ikke se. Etter litt surmuling fra begge lag på slutten av omgangen tok de dermed pause med 0-1 i dommerens bok.

Etter pause var hjemmelaget litt mer frampå, og etter ti minutter kom det som virkelig var kampens prestasjon. Etter et løp oppover langs linja (Der ballen kan ha vært ute, men i en kamp uten assistentdommere er det umulig å si sikkert) valgte Åkrenes nr 23 å avslutte fra langt hold. Ballen fikk en perfekt bue, gjestenes keeper fikk så vidt noen fingertupper borti den, men ikke nok til å forhindre at den endte opp i målet bak ham. 1-1 og ny spenning i kampen.

Resten av omgangen ble også en langt mer levende affære enn hva første omgang hadde vært, men Fjellhamar-reservene viste raskt etter utligningen at de ikke hadde tenkt å reise hjem uten alle tre poengene, og med en halvtimes spill igjen tok de på nytt ledelsen, denne gangen etter et hjørnespark.

Fem minutter før full tid kom så spikeren i kista, en Fjellhamar-spiller klarte å riste av seg de som prøvde å forhindre ham i å score, og fikk hamret inn ballen. Med 1-3 så veien til noe annet enn nederlag veldig lang ut for vertskapet, selv om en optimist ropte «Fortsatt muligheter» da avspark ble tatt.

De siste minuttene av kampen ble preget av mye debatt om regeltolkninger (Spør du meg burde man kanskje funnet en annen arena enn en fotballbane til en slik debatt) før det hele ebbet ut med 1-3 og tre poeng til bortelaget.

Flere bilder fra kampen kan du se på facebook.