tirsdag 7. august 2018

Aurskog-Høland - Eidsvold Turn 2 (4-2)

Siden Aurskog-Høland er en klubb for både Bjørkelangen og Høland spiller de kamper både på Løken hvor jeg har vært før og på Bjørkelangen hvor jeg ikke hadde vært før. Tok derfor turen ut til sistnevnte bane denne tirsdagskvelden for å få krysset av et nytt stadion, og samtidig hente noe svenskekjøtt jeg hadde glemt i fryseren til en kompis tidligere i sommer.

Kom fram til stadion litt før avspark og rakk så vidt å veksle noen ord med Lokalfotballen-Espen som for anledningen var kommentator på indre.no(+) sin sending fra kampen. Jeg tuslet deretter over til motsatt side for å prøve å få sola i ryggen dersom den skulle bryte fram gjennom skydekket som lå over Romerike denne kvelden.

Her fant jeg tre generasjoner Haukland, og fikk dermed snakket både litt twitter-kjenning, litt brus-utløpsdato og ikke minst litt om Stålkameratene. Veldig trivelig!

Sammen fikk vi se hjemmelaget Aurskog-Høland gå opp i 1-0 før ett minutt var spilt etter det som må sies å være en aldri så liten forsvarstabbe. Vi var nok flere som begynte å lure på om dette kunne bli veldig stygt for gjestene, for de hvitkledde virket veldig kvasse i starten av kampen.

Hjemmelaget fortsatte å dominere på banen, og det var bare fortjent da de litt etter halvspilt omgang doblet, etter at en corner ble kontant hamret inn. Etter dette viste det seg nok en gang at 2-0 er en farlig ledelse. Vertene ble litt mer uforsiktige, og det ble raskt klart at Eidsvold Turn-rekruttene ikke hadde tenkt å la seg overkjøre hvis de kunne slippe. Det at de kom mer med i kampen gjorde den mer underholdende for det nøytrale tilskuerøye, og like fortjent som 2-0-scoringen til A/H var 2-1-reduseringen til ET2 som kom på et frispark fra 25 meter etter omlag 38 minutter.
2-1 holdt seg til pause, til tross for en situasjon hvor de fleste på  banen var sikker på at det skulle være straffe til hjemmelaget, mens dagens dommer heller dømte frispark motsatt vei. Spillere, trenere og dommere kunne dermed tusle over til garderobene i skolebygget like ved for å  planlegge andre omgang.

Etter pause gikk det bare seks minutter før vi på ny fikk scoring, og igjen var det hjemmelaget som scoret. Dermed kom 3-1-scoringen de nok gjerne skulle sett på straffesparket de ikke fikk før pause ikke så lenge etter pausen.

Et lite kvarter ut i omgangen kom det eneste av medisinsk dramatikk i kampen, da hjemmelagets keeper gjorde en god redning, men samtidig fikk en av motstanderne i magen, og ble liggende. Etter litt bøy og tøy og hiving etter pusten var han heldigvis god som ny igjen.

Like etterpå kom keeper på nytt i fokus, da han måtte gi retur på et knallhardt skudd fra omtrent sekstenmeterstreken. Returen ble snappet opp av en av gjestene fra grunnlovsbygda som hamret den i mål. 3-2, og ny spenning foran den siste halvtimen av kampen.
Så, i det 70. minutt kom en ny kontroversiell situasjon. Etter et frispark gjorde Aurskog-Hølands nummer 11 en svært god prestasjon med å krige ballen med seg inn i feltet, før han fikk lagt inn til noe som endte med mål. Det eneste aberet var at for alle oss som sto i nærheten var det ingen tvil om at det var meget aktiv håndbruk underveis i krigingen (Ca 14 sekunder ut i videoen), men dette fikk verken dommer eller assistentdommer med seg (Det må sies at de nok var posisjonert sånn at det hadde vært svært  imponerende om de hadde fått det med seg). Til tross for enorme protester fra blåtrøyene ble målet stående, og resten av kampen ble aldri særlig spennende. Kanskje man må innføre VAR i fjerdedivisjon?

Det hele endte 4-2, og jeg kunne sette kursen hjemover igjen.