mandag 5. oktober 2015

FC Viktoria 1889 Berlin - FSV Optik Rathenow 3-1

Når jeg først var i Berlin var det jo greit å bruke Groundhopper-appen til å finne en kamp litt lenger ned i divisjonene, og ettersom jeg hadde vært på streetfood-marked like ved Friedrich-Ludwig-Jahn-stadion og appen sa det var kamp på nivå fire der, så tusla vi bortover for å se om dette var noe for oss.
I stekende oktobersol (jeg tror faktisk jeg ble litt solbrent) fikk vi sammen med omlag 150 andre se en fartsfylt og underholdende kamp på et flott stadion (Som ikke var hjemmelagets faste stadion, det skulle de flytte tilbake til fra og med neste kamp).

Jeg antar at nesten 1/3 av de som var på kampen var tilreisende fra Rathenow, og spesielt fire av dem holdt lenge trøkket oppe med sang og klapping, mens to eldre herrer hadde noen små horn med seg som ga kraftig lyd fra seg når de blåste i dem.

Klapping og tuting i hornene ble det mer av da vi etter en halvtime fikk se bortelaget score kampens første og omgangens eneste mål. Lagene gikk til pause med 0-1 på scoringstavla, og dette var nok ikke ufortjent. I pausen benyttet vi sjansen til å teste de lokale bratwurstene, noe som var et sjakktrekk! Absolutt godkjent!

Andre omgang er ofte et helt annet kapittel i fotballkamper, og så også denne gangen. Treneren til Viktoria hadde gjort noen justeringer i pausen, og bare drøyt fem minutter ut i omgangen kom den etterlengtete utligninga.

Kampen bølget så fram og tilbake, før hjemmelaget i det 85. minutt scoret igjen, og dermed hadde snudd kampen! Gleden blant hjemmesupporterne var enorm!

Rett før dommeren blåste av kampen fikk så gjestene fra linsebyen et frispark i farlig posisjon, dette kasta de bort i et forsøk på en innøvd variant som endte med en kontring til hjemmelaget som endte med 3-1-scoring!

Morsom kamp i uvante værforhold til oktober å være!