søndag 19. januar 2020

Bøler - Oldenborg 1-2

Etter en rolig lørdag sto jeg søndag opp til nydelig vær, og så virkelig fram til et par timer i friluft. Tok bussen til Skullerud hvor Viking-supporter Rune plukket meg opp og sammen fant vi veien opp til Haraløkka, hvor Bøler skulle ta i mot Oldenborg til treningskamp.

Ved siden av oss to formelig krydde det av fotballsugne groundhoppere i skogkanten oppafor Bøler T-banestasjon denne flotte vintersøndagen, så det ble masse herlig fotballprat mens vi så lagene gjøre seg klare for kamp. Da dagens dommer blåste i gang var det de første tjue minuttene av kampen tydelig at vi var i midten av januar, og at det var lenge siden sist lagene hadde spilt kamp. Det var mye føling på tennene, og svært få store sjanser.

Da halvtimen nærmet seg kom en av Bølers frivillige med en stor kanne solbærtoddy og tilbød oss som så kampen varm drikke. Om det var dette som ga lagets spillere ny energi vites ikke, men det kom nå flere gode sjanser til hjemmelaget, og i det 33. minutt fikk de en grei straffe, som ble sikkert ekspedert i mål til 1-0.

Resten av omgangen var relativt hendelsesløs, og det eneste å skrive hjem om var egentlig den nydelige «Bølertoddyen», som virkelig varmet i vinterkulda.

Etter pause virka det som om Oldenborg ville vise at de burde spilt i fjerdedivisjon i år (De vant sin avdeling i femtedivisjon, men pga spissing av antall avdelinger misset de opprykk i KM-sluttspillet), og de virka å prøve å heve nivået sitt litt. Dette ga etter drøyt ti minutter uttelling, da et frispark fra 25 meter ble hamret direkte i mål.

Drøyt 63 minutter ut i kampen kunne de blåkledde igjen juble etter et frispark. Denne gangen var det et innlegg fra kant som ble ekspedert i mål, og 1-0 var blitt til 1-2.

Tross at Bøler klarte å få ballen i mål uten at det ble tellende (Usikker på om det var offside eller frispark som ble dømt) var det Oldenborg som nå førte kampen, men for igjen å få en virkelig stor målsjanse måtte det litt dommerhjelp til. En av Bølers forsvarere skled på den glatte banen og rev med seg ballen ut av banen, og dommer mente å ha sett at en arm var involvert. Straffespark!

Bølers keeper hadde nå fått opp tenningsnivået, og leverte en god redning på den billige straffen, og etter at han hadde vartet opp med enda et par redninger endte kampen altså med borteseier 1-2.