lørdag 9. juli 2016

Grorud - Mo 9-0

Siste helga i Oslo før ferien, og jeg tok turen for å se mitt lokale andredivisjonslag ta imot Mo IL. På forhånd var dette spådd å bli en tøff batalje for gjestene fra nord, og det skulle vise seg å bli tøffere enn hva noen hadde trodd.

Etter knapt ti minutter kom det første målet til hjemmelaget, etter et drøyt kvarter ble det 2-0, og fem minutter før pause kom det tredje. Gjestene hadde i hele omgangen bare én stor sjanse, etter ca halvtimen, mens hjemmelaget fort kunne leda mer etter bl.a. å ha skutt i tverra etter halvspilt omgang.

Etter pause fikk hjemmelaget straffe etter et knapt minutt, som Mesut Can (som endte opp med å sette fire mål!) satte sikkert i nota. Like etterpå kom det ENDA en straffe, og denne avgjørelsen var tidligere Bodø/Glimt-spiller Vebjørn Walnum Vinje så uenig i at han klarte å krangle på seg to gule kort, og dermed fikk en tidlig dusj. Lagkameratene hans, derimot, de måtte klare seg med en mann mindre nesten en hel omgang. Can satte også denne straffen i mål på nærmest identisk vis.

Resten av omgangen var det ikke snakk om annet enn hvor stor seieren skulle bli, og da 6-0 kom etter 65 minutter, 7-0 etter knapt 69, 8-0 etter 71 og Grorud så satte inn 9-0 etter 81 minutter var vi mange på tribuna som begynte å lure på om det skulle bli tosifra til slutt. Det ende likevel uten scoringer de siste minuttene, og gjestene fra nord slapp unna den ekstra ydmykelsen det er med tosifra baklengs.

Flere bilder fra kampen ligger på facebook.