lørdag 13. juni 2015

Honningsvåg - Nordlys 6-0

Er på korpstur i Honningsvåg, og gleden var stor da jeg fant ut at ikke bare hadde Honningsvåg Turn- & Idrettsforening hjemmekamp den helga, jeg hadde attpåtil anledning til å se den!

Totalt hadde 222 personer møtt opp for å se hjemmelaget, som kjemper i toppen av fjerdedivisjon i Finnmark, ta mot IL Nordlys fra Karasjok (som kjemper i bunn av samme divisjon).

Første omgang startet egentlig ganske som forventet, med et Nordlys-lag som var fullt klar over at det var de andre som var favorittene, og derfor prøvde å ligge veldig lavt og demme opp for angrepsbølgene fra hjemmelaget.

Dette fungerte i ca 20 minutter, men da fikk endelig «Turn» hull på byllen, og gikk opp til 1-0 ved Bjarte Klemo. Dette medførte ingen endringer i Nordlys' taktikk, de fortsatte å ligge lavt og prøve å hindre et stygt resultat. 1-0 ble derfor også pauseresultatet. I pausen dukka også sola såvidt fram.

Når andre omgang starter er Nordlys mer med enn de var i første, men uten at de i løpet av hele omgangen lykkes i å skape mer enn én halvsjanse. Ca halvveis uti omgangen gjør Honningsvåg-treneren en lang rekke bytter (I fjerdedivisjon har man fritt antall bytter), og de nyankomne på banen har helt klart også lyst å være med og prege kampen.

Etter knappe halvtimen scorer Odd Bjørnar Nilsen sitt første for dagen, og nå begynner det å rakne for Nordlys. Nilsen setter ett til drøye ti minutter senere, før han fullfører hattricket med et straffespark like etterpå.

Like etterpå stoppes en angripende HT&IF-spiller på sekstenmetersstreken. Dommer dømmer frispark, men går så ut og diskuterer med assistentdommer i flere minutter før han kommer tilbake og står ved beslutningen sin.

Honningsvågs nr 5, Mads Granaas må ha sett på Maren Mjelde i Fotball-VM, han bestemmer seg iallfall for å prøve å dytte frisparket rett i mål, og jammen lykkes han ikke også!

Til slutt settes et presist slått hjørnespark fra panna til Granaas og i mål, og kampen ender 6-0 til hjemmelaget.

Morsom kamp å se som nøytral, og Honningsvåg stadion har uten tvil en av Norges fineste utsikter fra tribuna! Hvor ellers kan turistene se kamp fra Hurtigruta når den seiler forbi?