søndag 25. oktober 2020

Stabæk - Lørenskog G19 7-1

Etter gårdagens trønderske misére hadde jeg i dag tatt en betydelig kortere utflukt, til «Tobbebanen», eller Nadderud Kunstgress 1 som er det offisielle navnet. Ankom i tide til å ta en kort prat med kameramann Steinar som skulle filme kampen før myntkastet ble foretatt og juniorlagene til Stabæk og Lørenskog gjorde seg klare til avspark.

Etter det forferdelige været som hadde vært på formiddagen var det nå blitt relativt fint høstvær, og ut fra startblokkene var det faktisk ganske jevnt spill. Jeg lokaliserte meg nesten midt på langsida sammen med Christian Holum, som faktisk har spilt for begge klubbene, og fikk derfra se hjemmelaget gradvis opparbeide seg et overtak som etter et kvarters spill kulminerte i scoring 1-0.
2-0-scoringen
Etter dette så de blåsvarte seg aldri tilbake. 2-0 kom bare to minutter senere på et frispark hvor bortelagets forsvar kanskje ikke presterte helt i toppklasse, mens 3-0 kom etter halvspilt omgang. 3-0 sto seg helt til pause, og det var egentlig ikke så mye spennende som skjedde i den andre halvdelen av omgangen, bortsett fra en kjapp prat med Schau og Aune i 442-studio hos NRK. Alexander Schau var i likhet med meg lettere sjokkert over manglende kioskmuligheter på kampen!

Etter hvilen var de for anledningen rødkledde fra Romerike noe mer med på notene enn de hadde virket å være størsteparten av førsteomgangen, men det føltes likevel som om scoringen kom litt ut av det blå da 3-1 smalt inn like før klokka viste 58 spilte minutter.

Om det var denne reduseringen som vekte hjemmelaget vet jeg ikke, men det gikk iallfall under halvanna minutt før det sto 4-1, og drøye fem minutter senere kom også 5-1 etter en flott kontring.

Med 77:30 på klokka kom 6-1, og i siste minutt av ordinær tid kom 7-1. En fortjent seier til det klart beste laget i denne kampen, og mens Holum hastet hjemover for å få varmen i seg ventet jeg på Steinar for å skysse ham til bussen han skulle nå.