søndag 24. januar 2016

Oppsummering 24.1.16

Nok en fotballhelg er forbi.

Først ut var en del treningskamper, som jeg vil nevne litt fordi de var årets første.

Stålkameratene tok mot Bodø/Glimt fredag kveld i en typisk treningskamp: Det var to helt forskjellige mannskap som møtte hverandre i de to omgangene. I første omgang stilte begge lag med et tilnærmet toppet mannskap, men tredjedivisjonskarene fra Rana sto godt imot tippeligalagets press, men det var en meget god Arnstein Espervik (Som vakte internasjonal oppmerksomhet med antrekket sitt) i Stålkameratenes mål som hadde hovedæren for at det sto 0-0 til pause. I andre omgang byttet Glimt samtlige spillere, mens Stål bytta halve laget med en gang, og resten litt etterhvert. Etterhvert ble det for tøft for ranværingene, og det hele endte 0-3.

Tromsø spilte treningskamper både fredag og lørdag, mot henholdsvis Finnsnes og TUIL på nøytral bane i Bardufoss. Fikk ikke sett disse kampene, men begge endte med seier til «gutan».

Lørdag ettermiddag startet så helgas alvor, da Manchester United tok imot Southampton hjemme på Old Trafford. Etter en sørgelig førsteomgang ble andreomgangen nesten like trist, og så scoret Charlie Austin for virkelig å gjøre det enda verre. Hva som må gjøres for å få de røde djevlene tilbake på rett spor vet jeg ikke, men at løsningen skal inkludere Louis van Gaal har jeg vanskeligere og vanskeligere for å skjønne.

Søndag ettermiddag fikk jeg først en svært merkelig kamp fra Bundesliga. Eintracht Frankfurt hadde Wolfsburg på besøk, og leverte først en helt GRUSOM førsteomgang, hvor absolutt ingenting fungerte og kun en god Lukas Hradecky i mål motvirket at det sto mer enn 0-1 til pause. I andre omgang var det som et helt nytt hjemmelag som kom ut på banen, og da det etter en halvtime sto 2-1 etter to mål av «Fußballgott» Alex Meier var gleden stor. Gleden varte ikke lenge, da det kom en utligning like etter, og man gikk inn i overtiden med 2-2. Etter den elendige førsteomgangen til «ørnene» føltes dette kanskje velfortjent, men hvem har sagt at fotball skal være rettferdig? Tre minutter inn i overtiden gjorde nyanskaffelsen Marco Fabian et fabelaktig forarbeid, og fotballguden fikk æren av å fullføre hattricket sitt, og bli matchvinner! Er det rart den mannen har legendestatus i Frankfurt?

Litt før denne kampen var ferdig startet Gimnàstic de Tarragona sin kamp for helgen, borte mot Andres Iniestas barndomsklubb Albacete (Som han nå er eier og hovedsponsor for). Kampen endte kanskje noe ufortjent for bortelaget 1-1, og Nàstic er nå tilbake på siste opprykksplayoffplass (På målforskjell foran Alcorcon og Elche).

Til slutt kom det som kanskje var helgas virkelige godbit: Juventus mot Roma. Dette var en kamp med høy kvalitet i alle ledd, noe som kanskje viste seg tydelig i at det var veldig veldig lite for begge lags keepere å gjøre. Et lite kvarter før slutt fikk likever Romas målmann litt å gjøre, uten at han helt lyktes, og Juves argentinske stjerneskudd Dybala ble dermed matchvinner!

(LWW)LWDW gjør at jeg går ut av helga med en veldig god følelse sett under ett, selv om jeg bare blir mer og mer fortvilet av Manchester Uniteds prestasjoner, men der har det nå gått så langt at jeg nesten har gått opp og det ikke lenger ødelegger humøret mitt når de presterer som denne helga.