lørdag 4. mai 2024

Langangen - Urædd 2 (2-3)

Etter to flotte dager på styresamling med jobben i Tønsberg hadde jeg planlagt ei helg som i sin helhet skulle tilbringes vest for Oslo. Lørdagens planer hadde variert litt, men fredag hadde jeg vært klar for en ganske kort etappe etter møtet var over, og etter å ha tråklet meg sørover på ymse småveier svingte jeg etterhvert inn for å se femtedivisjonskamp mellom Langangen og Urædd 2.

Langangen hadde jeg jo også sett i fjor høst, men da ble kampen pga snø flyttet til kunstgresset på Sundjordet. Nå var det deres egne hjemmebane som var kamparena, og gressmatta så simpelthen rålekker ut. Da avspark nærmet seg dukket også Ilari, VetleAlexander og et par Bryne-supportere opp.

Innledningsvis syntes jeg hjemmelaget så klart best ut ute på banen, men blåtrøyene fikk seg en solid kalddusj da det var Urædd-rekruttene som fikk det første målet, alt etter 7 minutters spill.

Langangens overtak ble noe svekket av baklengsmålet, men fortsatt syntes jeg de framsto kvassest, kanskje delvis fordi det virket som om de sortkledde fra kommunesenteret hadde lagt seg noe bakpå etter å ha tatt ledelsen. Noe mål ble det likevel ikke på lang tid. Først like etter at halvtimen var spilt lyktes det vertskapet å score, etter at et innkast ble ekspedert videre til 1-1.

Da vi nærmet oss pause snek jeg meg i kiosken og sikret meg en vaffel, før jeg igjen tok plass ved sidelinja sammen med de lokale. Vi fikk ikke flere mål før pause, og lagene gikk derfor i garderoben med 1-1 på blokka. Før vi visste ordet av det var de ute igjen, og kampen kunne fortsette mens vi var omgitt av knott og andre blodsugere.

Etter pause syntes jeg styrkeforholdet ute på gresset forandret seg noe. Urædd 2 kom nå til flere gode sjanser, og Langangen-keeperen holdt flere ganger laget sitt inne i kampen. Dette toppet seg da det var litt under et kvarter igjen av kampen og Urædd fikk straffespark. Straffeskytteren gjorde slett ikke noen dårlig prestasjon, men den grønnkledde på målstreken gjorde en finfin innsats og fikk slått ballen ut mot kanten der den ble plukket opp av en lagkamerat av ham.

Etter dette kom faktisk hjemmelaget til noen enorme målsjanser i sluttminuttene, uten at disse ville innafor stengene. Gjestene klarte derimot i det 89. minutt å sette inn 1-2, og om ikke kampen alt virket å være avgjort nå så kom også 1-3 nesten to minutter inn i overtiden.

Urædd 2 følte seg nå så sikre på seier at de byttet keeper, men han som kom inn fikk en verst mulig start da ballen ganske nøytaktig ett minutt etter forrige mål lå i nettet til 2-3. Skulle vi få se en fremragende opphenting?

Langangen prøvde desperat å score de resterende overtidsminuttene, men når sant skal sies kom de aldri spesielt nært. Kampen ebbet dermed ut med 2-3 som sluttresultat, og jeg kunne sette kursen videre sørover med Vetle i passasjersetet for å overnatte i gjestesenga hans, mens vi undret på om innholdet i garderobevinduet hos Langangen skulle konsumeres nå etter kampen.