lørdag 2. november 2019

Hjørring IF - Aalborg BK 2 (3-0)

Sto opp grytidlig lørdag morgen og hoppet i bilen med kurs mot Larvik. Etter en begivenhetsløs kjøretur fikk jeg parkert, og entret MS Superspeed 2 med kurs for Hirtshals i Danmark. Herfra tok jeg lokaltoget til Hjørring, hvor jeg spaserte gjennom halve byen, plukket opp en hotdog på veien, og til slutt kom fram til idrettsområdet, for norske fotballfolk nok mest kjent som åsted for «Dana Cup» hver sommer. På den nordligste kunstgressbanen på området skulle restene av gamle Hjørring IF (Vendsyssel IF spiller på Hjørring IFs førstelagslisens på dansk nivå 2, som alt annet som har med fotballorganisering å gjøre i vårt naboland i sør er alt utrolig komplisert) spille mot Aalborg BKs andrelag i «Jyllandsserien», nivå 5 i seriesystemet.

Ved ankomst fikk jeg se klubbens G16-lag snu 1-2 til 3-2 før seniorkampen kom i gang. Etter at den ene assistentdommeren hadde sjokkert flere i publikum med at det viste seg at det ikke var «en joke» da han forlagte at alle tilskuere på hans langside måtte stå på motsatt banehalvdel av der han løp tok det bare sekunder før vi fikk første scoring. Jubelen var stor, og det var ingen tvil om at dette var en viktig kamp for de rødkledde, som med seier ville gå fra nedrykks- til opprykkssluttspill i vårsesongen.

Gjestene overtok etter dette veldig mye av banespillet, men i de avgjørende situasjonene ble det enten litt for upresist eller så stoppet hjemmelagets forsvar og keeper forsøkene. Det var en sur vind over stadion, men heldigvis holdt regnet seg unna, så dermed var det noen av de omlag femti fremmøtte som syntes en kald Heineken var en bedre plan enn kaffe. Selv holdt jeg meg til Danmarks i særklasse beste drikkevare: Faxe Kondi!

I det 29. minutt fikk vi neste scoring, og som sagt var det gjestene som hadde hatt det meste av spillet til nå, så da var det jo typisk at det var hjemmelagets svært gode nr 9, Solomon Sofo-Taylor som gjorde en strålende prestasjon og selv avsluttet i mål. 2-0.

Igjen var det de gulkledde som tok tak i spillet, men fortsatt uten å score, og 2-0 sto seg dermed til pause, etter en svært merkelig omgang fotball. Pausen var fort unnagjort i blåsten, og vi fikk nå se en jevnere fordeling av ballinnehav enn vi hadde sett i første omgang. Likevel tok det sin tid før det kom flere scoringer, og lenge var det mest dramatiske øyeblikket da gjestenes keeper ble liggende nede etter en corner, og flere i feltet så veldig sjokkerte ut. Han viste seg heldigvis å være OK og kom seg relativt raskt på beina igjen.

Like etter timen var spilt kom endelig en scoring igjen, og der 2-0 var en flott enkeltmannsprestasjon var det laget som kunne feire 3-0. Flotte kombinasjoner, perfekte pasninger, og tiki-taka-tendenser!

Etter dette turte de røde å slappe av litt, og for en stor del besto den siste halvtimen av kampen av at gjestene fra «Dobbelt A» sto og stanget mot veggen uten å klare å redusere. Til slutt kunne Hjørring IFs spillere og publikum juble for 3-0-seier da dommeren blåste av kampen.

Jeg tuslet tilbake gjennom byen, fant meg et spisested mens jeg ventet på toget tilbake til Hirtshals, hvor en nattlig båttur med påfølgende enda mer nattlig kjøretur ventet.