søndag 29. oktober 2017

Victoria Vatra Moldovitei - Foresta II Omnia Suceava (1-0)

Lørdagens andre kamp ble spilt i Vatra Moldovita, ved elven som har gitt navn både til regionen øst for Bukovina og landet øst for Romania.

Dette var et oppgjør på nivå fire i rumensk fotball, og det var helt klart noe helt annet som møtte oss på denne landlig beliggende banen enn det vi fikk se tidligere på dagen. Det var ikke minst et helt annet nivå på tribunen, som var en lang benk langs autovernet på veien som gikk forbi! Noe annet som var veldig uvant, men som kanskje burde innføres også i norsk breddefotball var at før avspark gjennomførte dommerne full ID-sjekk av spillerne. Dette for å unngå at det ble brukt andre spillere enn de som var ført opp på dommerkortet.

Omnia er Forestas andrelag, og hadde nok en snittalder på max 18 år. Spillerne her var i store trekk de samme som de som startet sesongen for Foresta med noen grusomme tap. Hjemmelaget var derimot, ikke ulikt breddefotballag på landsbygda hjemme, en fin blanding av rutine og unggutter, og det ble tidlig klart at dette var snakk om en kamp med gutter mot menn.

Det tok likevel lang tid før noen fikk hull på byllen, og til de 60-70 fremmøtte tilskuernes frustrasjon sto det fortsatt 0-0 da lagene tok pause. Da hadde jeg også rukket å avlegge en liten liverapport til Schau og Aune på NRK Radio.

Andre omgang fortsatte som første hadde sluttet, men etter et drøyt kvarter ble det endelig en scoring, og til de trommende og syngendes store glede var det de oransje som hadde scoret.

En liten stund senere fikk de en strålende sjanse til å avgjøre det hele da de fikk straffespark. Noe uventet kom keeper fram for å ta straffesparket, som så ble reddet uten at noen rakk returen, så forsvarende keeper fikk sette i gang en kontring. Heldigvis for hjemmelaget forsvant kontringen ut over sidelinjen, så straffeskytteren rakk å komme seg på plass igjen.
Til tross for flere store sjanser ebbet kampen ut med 1-0, og både hestekjørere, trommeslagere og bilførere kunne juble over tre poeng.

Flere bilder fra kampen finner du på facebook.