lørdag 14. oktober 2017

Frigg - Lyn 1-1

Etter en generalprøve med Universitetets Symfoniorkester på Hovseter tok jeg turen rett borti høgget til Røa, der Frigg skulle ta imot bydelsrival Lyn til slaget om Oslo Vest.

Ettersom dette kunne være kampen hvor Lyn sikret opprykket var det ventet en del folk, og dette var nok en medvirkende årsak til at kampen gikk på Røabanen og ikke på Friggs faste hjemmebane, Tørteberg.

En del folk ble det, men kanskje litt færre enn jeg hadde trodd på forhånd til tross for et fantastisk flott vær. 307 stykker var innbetalte, og flesteparten av disse jubla kraftig da de opprykksjagende fra Lyn fikk straffespark som det ble scoret på etter 7 minutter.

Ikke lenge etter var ballen nok en gang i nettet bak Frigg-keeperen, men denne gangen hadde linjedommer oppe flagget for offside, noe som sannsynligvis var riktig.

Lyn fortsatte å ha overtaket resten av omgangen, uten at de klarte å utnytte dette godt nok til å score flere mål. Samtidig var det stadig litt rufs bakover, og det var nok litt betegnende da keeperen etter en situasjon hvor en Frigg-spiller var alene gjennom (men offside) ropte til medspillerne sine «Hei! Ta det jævla returløpet der!»

I pausen sto det 0-1 på tavla, og køen i pølsebua var så lang at jeg bestemte meg for å vente litt før jeg gikk og handla.

Kampen kom i gang igjen, og det ble raskt småampert på banen. Flere situasjoner ble etterfulgt av småknuffing og dytting, så dommeren måtte opp med gulkortet. Samtidig følte Lyns fans og spillere at dommeren var begynt å motarbeide dem, og for meg som nøytral må det sies at en del situasjoner kunne han nok godt dømt annerledes enn han gjorde.

Like før slutt skjedde plutselig det ingen med hjertet i Lyn ville skulle skje. En av Friggs spillere fikk banke ballen i mål, og det sto 1-1!

Lyn prøvde nå desperat å score igjen, men Frigg red av bølge etter bølge. Da dommeren blåste av etter at et godt Lyn-angrep endte med at ballen ble blåst over sank både han som skjøt og flere av lagkameratene hans sammen og ble liggende lenge. Med poengtrekket som sannsynligvis venter var det kun tre poeng som var godt nok i denne kampen, siden Stabæk 2 samtidig slo Eidsvold Turn.

Lyn må nok belage seg på nok en sesong i «regionligaen», eller tredjedivisjon som folk flest kaller det.