søndag 29. oktober 2017

ACS Bucovina Pojorita - Şomuzul Preuteşti (2-0)

Etter en bedre lunsj sammen med det seirende lag fra dagens første kamp var det etter noen mils kjøring i over 1000 meters høyde og tildels tette snøbyger klart for #rumenskbreddefotballgroundhoppinglanghelg sin siste kamp!

Eventyrlaget FC Pojorata (Eller ACS Bucovina Pojorita som klubben egentlig heter, jeg fikk aldri noen helt klarhet i når man brukte hvilket av navnene) som så sent som i 2015-16-sesongen spilte i Liga II er nå nede i Liga IV, og var vertskap for Şomuzul Preuteşti.

Vi ankom kampen umiddelbart etter avspark, men det sto fortsatt 0-0 da jeg etter å ha gått rundt banen tok plass på hovedtribunen.

Fra hovedtribunen hadde man en fantastisk utsikt til de nydelige toppene i Bukovina, som er enden av fjellkjeden Karpatene (Som igjen er den østlige forlengelsen av Alpene), og det var til tider nesten vanskelig å fokusere på kampen og ikke på naturen.

Etter en knapp halvtime med flere gode sjanser til begge mål ble det hjemmelaget som først scoret, da de kriget inn et hjørnespark. De siste minuttene før pause kom det et par hendelser som gjorde at det til tross for den lave lufttemperaturen var relativt høy temperatur ute blant spillerne og blant supporterne på tribunen, men det sto fortsatt 1-0 da dommeren blåste for halvspilt kamp.

Etter pause hadde dommertrioen en svært dårlig periode, og det var nok ganske fortjent at de fikk ropt ting etter seg fra tilskuerne som jeg, tross svært dårlige rumenskkunnskaper, skjønte at ikke var støttende utsagn. Like etter kom jeg og min sidemann i «prat» med en eldre herre, som ble veldig imponert da han skjønte at vi var fra henholdsvis «Norvegia» og «Anglia», og da min sidemann attpåtil kunne by ham på en rullings var han overlykkelig! (Takk til Google Translate for å gjøre det mulig å formidle hva vi var der for)

Etter knapt halvspilt andreomgang økte hjemmelaget ledelsen til 2-0 på en flott volley-variant, og til tross for noen enorme sjanser for gjestene (avslutning både i tverra og i stolpen (videoen var egentlig et forsøk på å snikfilme en av tilskuernes tilrop, men så skjedde det ting i bakgrunnen)) endte kampen til slutt 2-0.

Før avreise fikk vi både mer koldtbord og litt kake, så vi led absolutt ingen nød!

Flere bilder fra kampen finner du på facebook.