onsdag 28. juni 2017

Heming - Årvoll (3-4)

Tok T-banen fra øst til vest for å få med meg et fjerdedivisjonsoppgjør på nok et stadion jeg ikke hadde besøkt før. Nydelig inneklemt i en sving på Holmenkollbanen lå baneanlegget til Heming, og jeg tør virkelig ikke tenke på hva tomteverdien kan være!

Nesten før publikum hadde fått tatt plass ved banen hadde gjestene gått opp i ledelsen, og det første kvarteret eller så handlet veldig mye om de for anledningen sortkledde fra Groruddalen. Etter hvert kjempet hjemmelaget seg mer og mer inn i kampen, og det hadde langtfra vært ufortjent om det hadde kommet en utligning.

Når utligningen aldri kom, så skjedde i stedet det som ofte skjer: Det andre laget scoret. Et frispark helt ute ved sidelinja på ca 15 meter ble tatt av Julian Stamsø Møller. Jeg trodde det gikk rett i mål, men i følge dommerrapporten var lagkaptein Jens Olav Grønhaug på den og ble kreditert målet.

Etter pause virka det litt som om Årvoll hadde fått det for seg at det var en god idé å prøve å kontrollere inn 2-0-ledelsen, og Heming kom mye mer med i spillet. Etter et kvarters spill kommer de opp i et fint angrep, men Anders Engebretsen ser ut til å ha kjørt seg fast da han fyrer avgårde et skudd som skifter retning, setter keeper ut av spill, og går i mål. 1-2!

Ti minutter senere kom Simen Axel Stamsø Møller seg alene gjennom, gjør ingen feil alene med keeper, og det står 1-3, og da samme mann avslutter så hardt at keeper gir en retur en av lagkameratene setter inn (Her er jeg 97% sikker på at det er feil i dommerrapporten!) til 1-4 med under ti minutter igjen virka kampen mer enn avgjort.

Like før full tid kommer likevel de hvitkledde fra vestkanten med nok et flott angrep, som ender med mål, og da Årvoll etter selv å ha fått et mål anullert for en hårfin offside slipper inn nok et baklengs var vi flere som begynte å lure på om vi fikk være vitne til en fantastisk opphenting.

Til tross for mye trøkk fra hjemmelaget i sluttminuttene ble det aldri fler mål, og Årvoll får ta tre nye poeng med seg inn i fotballferien, mens serieleder Rilindja kan gni seg i hendene over økt luke til serietoer Heming!