fredag 30. juni 2017

Fagerborg - Gøy-Nor (Christiania BK) 2-1

Nok en gang tok jeg banen gjennom byen for å se fjerdedivisjonskamp, denne gang i skyggen av NRKs hovedkontor, på Marienlyst kunstgress (Mitt registrerte stadion nr 85).

Hjemmelaget Fagerborg skulle ta imot Josimar-redaktør Frode Lias menn på det laget som hos fotball.no fortsatt heter Gøy-Nor, men som ved sesongslutt vil få effektuert navneskifte til Christiania Ballklubb.

Første omgang var en ganske underholdende affære. Hjemmelaget hadde et solid forsvar, som gang på gang på gang på gang lurte gjestenes angripere i offside, mens de blåkledde fra CBK tidvis briljerte i det de holdt på med på midtbanen. Begge lag hadde noen OK sjanser, før bortelaget ti minutter før hvilen fikk et frispark fra ca 25 meter som på nydelig vis ble ekspedert direkte i mål. 0-1, og det ble også pauseresultatet.

I andre omgang ble det mindre trøkk, helt til hjemmelaget etter en halvtimes spill rullet opp et angrep som kulminerte i et helt absurd hardt skudd som føk rett i mål, og vi var like langt. Bare 3-4 minutter senere fikk så Fagerborg en corner, og fullførte dermed snuoperasjonen, det sto 2-1 på tavla.

Dette var visst det som skulle få til for å få Gøy-Nor (Eller Christiania) til å våkne, og de siste ti minuttene ble et stormløp mot hjemmelagets mål (Hvor det for øvrig store deler av omgangen lukta ganske interessant som følge av et branntilløp i en grill-søppeldunk like bak mål). Fortsatt ble det flere offsider, og gjestene ble mer og mer frustrerte.

På overtid ble det litt ampert da en stygg takling bare ga gult kort til synderen, noe også en av bortelagets spillere fikk for reaksjonene på at lagkameraten hans ble felt. Ikke lenge etter ble kampen blåst av, og etter dette klarte også en spiller å kjefte på seg et rødt kort, så han får litt lenger ferie enn de andre.

Mange spillere på Gøy-Nor/Christiania som viste svært gode ferdigheter, så dette kan bli en gjeng som blir morsomt å følge videre!