lørdag 18. juni 2016

Skjetten - Grei 4-0

Tok lørdag ettermiddag turen over Gjelleråsen til Skjetten for å se tredjedivisjonsoppgjøret mot Groruddals-guttene fra Grei og krysse av et nytt stadion i Groundhopper-appen.

Under en skyet, men varm, himmel tok jeg plass på den noe slitne, men fortsatt solide tretribuna, og fikk se hjemmelaget ta ledelsen alt etter ti minutter. 1-0 sto seg helt til pause, og høydepunktet fram til andre omgang startet var nok guttene på tribuna som krangla så høylytt om hvilke defensive oppgaver en spiss har at det ble antydninger til håndgemeng.

Fritt etter hukommelsen gikk diskusjonen omtrent slik:
– Spissene skal ikke bare stå på topp, da!
– En spiss skal jo ikke ned og hente ballen, det er jo helt feil.
– Jo, og det er fordi du ikke skjønner det du ikke er en komplett spiller!
*hodegrep kobles og noen ruller et par rader lenger ned på tribuna*

Ca ti minutter ut i andre omgang gjorde hjemmelagets trener sitt første bytte, og dette var nok det en viss Rekdal ville kalt «coaching i verdensklasse», da det gikk ca 3 sekunder fra byttet til han snappet et dårlig tilbakespill, passerte keeper og satte inn 2-0.

3-0 kom på et frispark fra flanken etter knapt tjue minutter av omgangen. Det ble litt diskusjon på tribuna om det gikk rett inn eller ei, for meg så det ut som om det var en av de i feltet som feira mest, men jeg regner med de som filma kampen sitter på en fasit vedrørende dette.

Kampens siste mål kom i et angrep som var rene tikitakaen, og 4-0 var nok et fortjent resultat for Skjetten mot et Grei-lag som hadde noen halvsjanser, men aldri var i nærheten av å matche hjemmelaget.